De Broers spelen ‘Niet Zonder Ons’

De Broers spelen de bijzondere voorstelling ‘Niet Zonder Ons’. Leven en liedjes van Ramses Shaffy.

De liedjes van Ramses Shaffy zijn tijdloos en leeftijdloos. Ze boren oerlagen aan in ons allemaal. In zowel tekst als muziek klinken zijn levensverhaal en levensenergie onweerstaanbaar door. Een leven dat Shaffy vulde met een rijk scala aan rollen: acteur en zanger pur sang, vrijheidsgenieter, alcoholist, pianist, inspirator, Baghwanvolgeling en belastingontduiker.

In ‘Niet zonder ons’ storten De Broers zich zingend, spelend en vertellend op deze icoon van het Nederlandse lied. Met een originaliteit, vrolijkheid en kwetsbaarheid die je nog lang bij blijven.

Wie zijn ‘De Broers’? 

Kees Adolfsen is trombonist en tekstschrijver. Na studies Nederlands en conservatorium volgde hij de weg van zijn hart: de jazz. Kees speelt onder meer in de New Cool Collective Big Band van Benjamin Herman en in Rumbatá Beat Band. Ook is hij regelmatig te gast bij Lucas van Merwijks Cubop City Big Band en het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Muziektheaterervaring deed hij onder meer op in een aantal voorstellingen van Het Filiaal (Utrecht). Enkele liedteksten van hem verschenen in 2014 op cd (‘Een Wieringer in Havana’ – Zuecos 2014).

Hans Adolfsen is een veelzijdig pianist. Hij geeft recitals met diverse vocalisten als liedbegeleider, is docent aan de Musikhochschule in Zürich (CH), en is onder meer vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours ’s Hertogenbosch. Daarnaast is hij in het theater te horen in literaire chanson-programma’s, onder meer met het Sen-Trio. Als componist heeft hij onder meer een liedcyclus op teksten van Sappho gemaakt, die in oktober 2015 in première is gegaan.

Jan Ad Adolfsen is vanuit zijn eigen bedrijf vooral werkzaam als nieuwslezer (o.a. BNR Nieuwsradio) en voice over. Bij theatergroep Toetssteen speelde hij een groot aantal rollen, waaronder de veel bejubelde titelrol in ‘Sonneveld’ van Ger Beukenkamp. Hij is als acteur ook te zien in films, commercials en tv-series – zo vertolkte hij de rol van prins Bernard in de KRO-tv-serie ‘Toen was geluk heel gewoon’. Jan Ad is als zanger en ‘master of ceremonies’ verbonden aan het Louis Swing Orchestra in Amsterdam.

Boekingen: Kees Adolfsen 06 5063 3962

Bekijk de trailer van “Niet Zonder Ons’: