Over mij en mijn bedrijf

Met Adolfsen Stemwerk richt ik mij op vier professionele activiteiten:

  • nieuwslezen en presenteren voor radio (en eventueel televisie)
  • inspreken van tv-programma’s, documentaires en bedrijfsfilms; ook voor het professioneel inspreken van uw (bedrijfs)voicemail is mijn stem beschikbaar
  • coachen en begeleiden van nieuwslezers en presentatoren
  • acteren in films, tv-series en commercials, als stemacteur meewerken aan cartoons en als trainingsacteur voor bedrijven en organisaties

Ik begon mijn loopbaan als logopedist. Al snel verlegde ik mijn focus naar twee andere gebieden: media (radio en televisie) en theater.

Mijn carrière in de media begon ik  als nieuwslezer bij Radio Nederland Wereldomroep. Na korte tijd werd mij daar gevraagd ook de presentatie van het dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwslijn Europa voor mijn rekening te nemen.

In dezelfde periode werkte ik voor het ANP, waar ik radiobulletins samenstelde, schreef en las voor onder meer Sky Radio, Radio 538, Radio Tien Gold en Veronica Nieuwsradio.

Van 1998 tot december 2009 was ik de vaste stem van RTL Nieuws. Mijn stem was onder meer jarenlang te horen in de leader. Mijn voornaamste taken bij RTL Nieuws waren door de jaren heen: voice over voor het tv-nieuws, samenstellen, schrijven en lezen van radionieuwsbulletins voor de twee radiostations van RTL, Yorin FM en RTL FM, presenteren van een actualiteitenprogramma op RTL FM, voice over voor het tv-programma ‘4 in het land’, schrijven van nieuwsverhalen voor RTL Text en de website van RTL Nieuws, rtlnieuws.nl, en redigeren van artikelen voor rtlnieuws.nl.

Ook werkte ik als (mede)presentator en redacteur voor KRO’s De Ochtend van Vier.

De vaardigheden die ik in de loop van de jaren opdeed, gebruikte ik om anderen te coachen in nieuwslezen en presenteren. Dat gebeurde bij ANP Radio, Radio Nederland Wereldomroep, RTL Nieuws, TV Oost, TV8 Brabant, Sport 7, AT 5 en ABC Radio en TV (Paramaribo). Mijn logopedische achtergrond kwam mij daarbij goed van pas.

Op dit moment ben ik onder meer werkzaam als nieuwslezer bij BNR Nieuwsradio en als coach bij het ANP.

Mijn andere passie is het theater. Als acteur ben ik verbonden aan theatergezelschap Toetssteen in Amsterdam, waar ik in verschillende spraakmakende producties speelde. Ook was ik inmiddels in een groot aantal tv-series, films en commercials als acteur te zien.

Daarnaast ben ik als zanger en master of ceremonies verbonden aan het Louis Swing Orchestra, dat intussen zijn tweede cd heeft uitgebracht.